De BSO van Frida dida

Binnen de BSO (ook wel naschoolse opvang genoemd) van Frida dida organiseren wij voor kinderen van 4 tot 13 jaar na school en in de vakanties leuke activiteiten. Lekker buiten hutten bouwen, knutselen, muziek maken, voetballen, of gewoon ontspannen op de loungebank, het kan allemaal. Buitenschoolse opvang is tenslotte vrije tijd. Dat wil zeggen dat er veel kan, maar niets hoeft. Wij stimuleren kinderen om nieuwe dingen te ontdekken, maar laten ze vrij in hun keuze.

Onze BSO is op werkdagen geopend vanaf het einde van de schooltijd tot 18.30 uur. De medewerkers van onze BSO halen de kinderen op van het schoolplein of in de klas, afhankelijk wat hierover de afspraken zijn met de betreffende school. Tijdens schoolvakanties is de BSO open van 8.00 tot 18.00 uur. Op studiedagen is de BSO wel volgens de reguliere tijden geopend. Frida dida is alleen op nationale feestdagen gesloten, op alle andere doordeweekse dagen zijn we gewoon open.

Voor het eerst naar de BSO?

Voordat je kind daadwerkelijk naar onze BSO komt, organiseren we een plaatsingsgesprek. Waarin we informatie delen over je kind en onze opvang. Tijdens dit gesprek maken we afspraken met elkaar over wenmomenten. We willen natuurlijk zoveel als mogelijk weten over je kind zodat je als ouder met een gerust hart je kind bij ons kunt laten spelen.

Hoe verloopt een BSO-middag?

Bij Frida dida zien we buitenschoolse opvang als ‘vrije tijd’ na een inspannende schooldag of in de vakantie. Alle kinderen worden door onze pedagogisch medewerkers bij school of in de klas opgehaald. De kinderen eten met elkaar in vaste groepen en mogen daarna zelf kiezen wat ze die middag gaan doen en bij welke groep ze zich aansluiten. Zo kunnen ze dus ook met vriendjes en vriendinnetjes uit de andere groepen spelen.

BSO thema

Het interieur van Frida dida  is recent verbouwd, net zoals bij de andere BSO ’s van Kinderopvang Mundo.

Alle BSO locaties van Mundo zijn namelijk altijd ingericht conform 1 of meerdere van de volgende BSO interieurconcepten:

  • Het grandcafé/ keuken
  • Het atelier
  • De winkel van Sinkel
  • Oma’s woonkamer
  • Het theater

 

Activiteiten, spelen en bewegen

Er worden elke dag diverse activiteiten aangeboden waar de kinderen uit kunnen kiezen. We spelen in ieder geval iedere dag buiten, omdat we het belangrijk vinden dat kinderen zoveel mogelijk in aanraking komen met de natuur en genoeg beweging en frisse lucht krijgen. De interactie met en tussen kinderen vinden we ook erg belangrijk. Samen spelen, nieuwe dingen ontdekken en avonturen beleven. Dit doen we zonder televisie of computer.

Regelmatig bezoekt het Mundo Activiteitenteam de locaties  om met de kinderen extra activiteiten op het gebied van sport & spel, natuur of kunst te doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een cursus boomklimmen, surfen of boksen of zelf levensgrote totempalen maken. In de schoolvakantie bedenkt het Activiteitenteam een bijzonder programma voor de BSO-kinderen. Meestal aan de hand van een thema. Want spelen is leren.

Kinderen hebben bij alle activiteiten en speelmogelijkheden een eigen keuze in wat ze gaan doen.

Direct inschrijven

Frida dida

We helpen je graag met de zorg en opvoeding van je kind en bekijken samen hoe we onze opvang het beste kunnen aansluiten op de wensen van iedere ouder en onze eigen pedagogische visie. We gaan uit van de kracht van vertrouwen en werken met veel aandacht en zorg aan verantwoordelijkheid en inlevingsvermogen.

Lees meer

Kinderdagverblijf

Wij bieden kinderopvang met professionele pedagogisch medewerkers aan in een veilige en gezonde omgeving. Kinderen spelen, leren en ontwikkelen zich en wij begeleiden ze daarin, elk op hun eigen manier en tempo.

Ben je benieuwd hoe een dag bij ons kinderdagverblijf verloopt? Lees meer

Peuteropvang

De Peutergroep van Frida dida is voor alle peuters van 2 tot 4 jaar. De peutergroep is een plek waar kinderen leren om samen te spelen, samen te delen, rekening met elkaar te houden, waar ze plezier maken, knutselen, waar boekjes worden gelezen en liedjes worden gezongen.

Kortom een heerlijk plek voor je peuter om vriendjes te maken. Lees meer

Buitenschoolse opvang

Lekker hutten bouwen, knutselen, muziek maken, voetballen, of gewoon ontspannen op de loungebank, het kan allemaal na school en tijdens schoolvakanties bij ons op de Buitenschoolse opvang.

Ben je benieuwd naar onze BSO? Lees meer