Hele dagopvang

Even wennen bij ons

Het is van groot belang dat je kind zich bij ons prettig gaat voelen en dat je er vertrouwen in hebt dat wij goed voor je kind zorgen. We nemen daar graag de tijd voor met een wenperiode. Je kind kan dan wennen aan de geluiden en geuren van het kinderdagverblijf en vertrouwd raken met de sfeer, de andere kinderen en onze pedagogisch medewerkers.

Tijdens het plaatsingsgesprek is het belangrijk dat je ons zo veel als mogelijk verteld over je kind. Zodat wij weten wat je kind wel of niet prettig vindt. Tijdens dit plaatsingsgesprek plannen we met elkaar een aantal wenmomenten. Zodat je met een goed gevoel je kind bij ons kunt achter kunt laten.

Hoe verloopt een opvangdag bij kinderdagverblijf Frida dida?

Wij werken met een vaste dagindeling. Structuur en ritme geven duidelijkheid aan een kind. Kinderen tot ongeveer 1 jaar hebben een eigen eet- en slaapritme. Bij Frida dida volgen wij hierin zoveel mogelijk de wensen van de ouders.

Bij de dagindeling wordt rekening gehouden met de behoeften van de verschillende leeftijdsgroepen. Er wordt gelet op regelmaat, afwisseling van momenten van rust en actie en het bieden van gelegenheid voor vrij en geleid spel.

Binnen- en buitenruimte

Frida is gevestigd in een prachtig karakteristiek oud schoolgebouw en dat zie je terug in alle details zoals de mooie hoge plafonds, de lichte ruimten, het ruime trappenhuis en de verschillende verrassende details in het pand. Er is veel ruimte voor de kinderen om lekker te spelen en zich thuis te voelen bij ons.

In de groepsruimten zijn diverse speelhoekjes gecreëerd  zoals een poppenhoek, bouwhoek, leeshoek en een autohoek. Deze speelhoeken worden aangepast naar gelang de behoefte van de groep en het lopende thema.

Buiten spelen doen we dagelijks op ons heerlijke overzichtelijke binnenplein. We hebben daar een overdekte zandbak, een speel- klimrek, een speelhuisje met glijbaan en vergeet onze heerlijke natuurtuin niet. Daarnaast hebben we natuurlijk ook nog tal van fietsjes en loopauto’s waar de kinderen graag gebruik van maken. We maken ook uitstapjes in de wijk bijvoorbeeld naar een leuke speelplaats of we maken een natuurwandeling in het mooie nabijgelegen Kralingse Bos.

Activiteiten, spelen en bewegen

Bij ons is er voor de kinderen meer dan voldoende uitdagend spelmateriaal, een gezellige en ontspannen sfeer en mogelijkheden voor de kinderen om te bewegen, te ontdekken en samen te spelen. We vinden het belangrijk dat kinderen bij Frida dida lekker buiten kunnen spelen en dat we met z’n allen bewegen om de motorische ontwikkeling en creativiteit te stimuleren. Dit doen we dan ook iedere dag.

Het activiteitenteam van Mundo bezoekt ons regelmatig om met de kinderen extra activiteiten op het gebied van sport & spel, natuur of kunst te doen, want spelen is leren.

Oh ja, 1 keer in de maand gaan we met de dreumes- en peutergroep op bezoek bij verpleeghuis Pniël. We gaan dan gezellig een activiteit doen bij de opa’s en oma’s die daar wonen.

Lekker eten

Wij vinden gezonde voeding een belangrijk onderdeel van goede opvang. Daarom proberen we zoveel als mogelijk gezonde voeding zonder toegevoegde suikers, kleur- en smaakstoffen aan te bieden.

In de ochtend en in de middag eten we een cracker/ fruit en tussen de middag eten we met de kinderen die ouder zijn dan zes maanden zijn (in overleg met de ouders) een warme maaltijd. Lekker, gezond en biologisch verantwoord. We werken hiervoor samen met Madaga.  Kinderen hebben op deze manier de tijd om het warme eten te verteren en na een dag spelen is de energie om ’s avonds een warme maaltijd te eten vaak minder.  De belangrijkste voedingsstoffen hebben ze dan bij ons al binnen gekregen.

We kunnen natuurlijk nog veel meer vertellen over hoe het bij ons gaat. Misschien vind je het leuk om alvast wat meer te lezen over ons pedagogisch beleid.

Je kunt hier klikken als je van ons een vrijblijvende prijs opgave wilt ontvangen of bijvoorbeeld een afspraak wil maken voor een rondleiding bij ons. Het is allemaal mogelijk.

Direct inschrijven

Frida dida

We helpen je graag met de zorg en opvoeding van je kind en bekijken samen hoe we onze opvang het beste kunnen aansluiten op de wensen van iedere ouder en onze eigen pedagogische visie. We gaan uit van de kracht van vertrouwen en werken met veel aandacht en zorg aan verantwoordelijkheid en inlevingsvermogen.

Lees meer

Kinderdagverblijf

Wij bieden kinderopvang met professionele pedagogisch medewerkers aan in een veilige en gezonde omgeving. Kinderen spelen, leren en ontwikkelen zich en wij begeleiden ze daarin, elk op hun eigen manier en tempo.

Ben je benieuwd hoe een dag bij ons kinderdagverblijf verloopt? Lees meer

Peuteropvang

De Peutergroep van Frida dida is voor alle peuters van 2 tot 4 jaar. De peutergroep is een plek waar kinderen leren om samen te spelen, samen te delen, rekening met elkaar te houden, waar ze plezier maken, knutselen, waar boekjes worden gelezen en liedjes worden gezongen.

Kortom een heerlijk plek voor je peuter om vriendjes te maken. Lees meer

Buitenschoolse opvang

Lekker hutten bouwen, knutselen, muziek maken, voetballen, of gewoon ontspannen op de loungebank, het kan allemaal na school en tijdens schoolvakanties bij ons op de Buitenschoolse opvang.

Ben je benieuwd naar onze BSO? Lees meer